Ќе се прават платформи за контејнери, се уредува просторот околу локациите за фрлање отпад

Од денес ЈП „Комуна“ започнува со уредување на простор околу локациите каде што се поставени контејнери, односно ќе се изградат платформи. Се започнува од ООУ „Никола Карев“ каде што има…

Одржување на јавна чистота и одговор на барања на граѓани

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево работи на активности кои се во доменот на јавна чистота и одговор на барањата на граѓаните од аспект на одредени проблеми. „По интензивните…

„Комуна“ е поопремена и поефикасна, неразумни трошоци нема

Почитувани, По објавата на советникот Александар Стојчески за, како што вели тој, историски долг на ЈП „Комуна“ за 2020-та година сметаме дека е рано да брзаме со такви податоци затоа…

Граѓаните да испраќаат состојба на водомер до крајот на февруари

Апелираме до крајот на месец февруари граѓаните на општина Крушево да ја користат апликацијата „Испрати состојба на водомер“ и преку алатката да ја испраќаат состојбата на водомерот. Ова е особено…

Тековно зимско одржување на улици и јавни површини

По обилните врнежи на снег изминатиот викенд ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со тековно одржување на улиците и јавните површини. Во пресрет на викендот, кога во Крушево се очекува наплив од…

Краткотраен недостиг од вода во неколку делови во Крушево

Од 9 часот пределот од ресторан Либра до ПСШ Липа ќе има краткотраен недостиг од вода. Од 10 часот без вода ќе бидат домаќинствата на улиците Томе Никле, Мише Ефтим,…

До 15 и 30 недостаток на вода во с. Норово

Почитувани граѓани од с. Норово, Заради прекумерно течење на вода во домаќинствата како превентивна мерка од замрзнување во моментов има недостаток од вода. Се очекува резервоарот со вода да биде…

ВД директорката Ефремова Трајкоска на 64 седница на советот на општина Крушево

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска денес присуствува на 64-та седница на советот на општина Крушево на која советниците, меѓу другото, расправаат за финансискиот план и годишната…

Чистење на улиците се води според програмата за зимско одржување на улици и патишта

Во зимско одржување на улици и јавни површини ЈП „Комуна“ се води според годишната програма за организирање и функционирање на зимското одржување на улици и општински патишта на подрачјето на…

Надминати проблемите со канализацијата во Норово

Почитувани граѓани од с. Норово, Проблемот со фекалната канализација е надминат. За ваквите проблеми да не се повторуваат неопходно е сите домаќинства да бидат приклучени на системот на канализацијата. Апелираме…

ЈП „Комуна“ - Крушево