Се расчистува снегот и се посолува

Од вчера „Комуна“ започна со чистење и посолување на улиците. Од утрово се работи поинтензивно со механизација и ќе бидат опфатени улиците во градот, споредните улички и населените места каде…

Чистење од гранки за поголема чистота и прегледност на улиците

„Комуна“ продолжува со одржување на јавните површини. Во текот на минатата недела се работеше на отстранување на гранки на неколку локации во градот, со цел почиста животна средина и прегледност…

„Комуна“ ќе продолжи со чистење на споредни улици во Крушево

По првичното чистење на главната сообраќајница и центарот на Крушево во периодот што следи ЈП „Комуна“ Крушево ќе продолжи со чистење на споредни улици. За оваа активност „Комуна“ покрај со…

Продолжува чистењето на диви депонии

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со расчистување на диви депонии. Се расчистуваат оние мали диви депонии кои се пристапни и механизацијата на располагање може да пристапи и ефикасно да ја спроведе…

Миење на главната улица и центарот на градот

По метењето на улиците, кое започна на почетокот на оваа недела, од денес ЈП „Комуна“ и ТППЕ Крушево вршат миење на улиците. Ова е редовна активност по зимското одржување на…

Нов приклучок за вода во ОУ „Никола Карев“ во Норово

Во подрачното училиште на ООУ „Никола Карев“ во с. Норово се врши изведба на нов приклучок со цел обезбедување на редовно водоснабдување на училиштето. Оваа активност ја спроведуваме заедно со…

Започнува чистењето на главната сообраќајница во Крушево

Од денес започнува чистењето на главната сообраќајница во град Крушево, активност која доаѓа како редовна по одржувањето на улиците во зимски услови. „Од денес започнуваме со чистење на главната улица…

ЈП „Комуна“ - Крушево