Граѓаните кои добија корпи во вторник и петок да ги изнесуваат пред домовите за собирање на отпадот

Почитувани, ЈП „Комуна“ Крушево ги известува сите граѓани на кои им беа доделени корпи за домаќинства, а беа отстранети контејнерите во кои што го одлагаа отпадот, собирањето на отпад ќе…

Мечкин Камен да го одржуваме чист со исфрлање на отпад во контејнерите

Почитувани сограѓани, Следува период на топло и сончево време што како граѓани ќе не’ поттикне да ги посетуваме излетничките места во Крушево. Едно од тие места е Мечкин Камен каде…

Неколку години намален притисок на вода се решава денес

Заради намален притисок на вода во повеќе домаќинства на улица Томе Никле „Комуна“ врши реконструкција на водоводна линија со цел надминување на овој проблем кој се провлекува со години. „Со…

Се расчистува околу Крушевско Езеро, ќе се поставуваат корпи на патеките

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со уредување на јавниот простор и одржување на високо ниво на чистота. Денес службите работеа околу Крушевско Езеро, а ВД директорката на „Комуна“ најавува дека ќе…

Контејнерите ќе се заменат со корпи за домаќинства на неколку локации

На одредени локации заради подигнување на нивото на чистота и поефикасно одлагање на отпадот контејнерите ќе се заменат со доделување на корпи по околните домаќинства. Домаќинствата кои го фрлаат отпадот…

Недостаток од вода во неколку делови од градот

Прекин на вода во текот на денешниот ден ќе имаат домаќинствата на следниве делови од град Крушево: Поголем дел од улица Томе Никле Поголе дел од Мише Ефтим Домаќинства на…

Отпадот да се селектира соодветно во контејнерите, „Комуна“ работи на правилно одлагање

ЈП „Комуна“ работи на реобнова на договорот со Пакомак за селектирање на отпад, а граѓаните правилно да го одлагаат отпадот во контејнерите. „Комуна“ апелира граѓаните да внимаваат при селектирањето на…

„Комуна“ со активности околу „Улицата на Тоше“

ЈП „Комуна“ Крушево се вклучува во тековно одржување на „Улицата на Тоше“ со цел да се обезбеди долготрајност на овој мал проект произлезен од граѓаните и општината. „Изминатите денови го…

ЈП „Комуна“ - Крушево