Денес се посолува и се работи на пристапни патеки

Утрово ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со посолување и расчистување на пристапни патеки до објекти од витално значење. Денес ќе се работи главно со тракторот на посолување и расчистување на потесните…

Ќе се поставува заштита на контејнерите, да се оневозможи растурање на отпад

ЈП „Комуна“ Крушево ќе ги заштитува контејнерите со поставување конструкција која ќе оневозможи растурање на отпадот и ефикасно складирање на истиот. Во тек е изработка на железна конструкција и за…

Прекин на вода заради дефект

Почитувани, Утрово настана дефект за чие санирање беше неопходно да има прекин на вода. Прекинот се случува на следните делови од улици: Коча Миленку Питу Гули Ќиро Фетак Никола Карев…

„Комуна“ предлага цена на вода според Регулаторна, сите наводи за криминал да се достават до ОВР Крушево

Почитувани, ЈП „Комуна“ Крушево во својата работа се води од економската оправданост за функционирање на претпријатието, препораките на релевантни институции и состојбата на терен. „Комуна“ не може да профитира затоа…

ЈП „Комуна“ - Крушево