Се отстранува дефект, прекин на вода на 3 улици

На три улици ќе има прекин на вода поради отстранување на новонастанат дефект. Делови од следните улици се опфатени: Коча Миленку Манчу Матак Благој Целев ЈП „Комуна“ се заблагодарува на…

ВД директорката на настанот „Буџет по мерка“, комуналните дејности се голема потреба на граѓаните

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска присуствуваше на настанот „Буџет по мерка“ кој се однесува на вклучување на граѓаните во креирање на буџетот на општина Крушево. На…

Претпразнично чистење на градот

По неколкудневното чистење на главната сообраќајница денес „Комуна“ работи на чистење на споредни улици и поважни локалитети. Денес се расчистува во центарот на Крушево, околу Основен суд Крушево, околината на…

Финансиското работење на „Комуна“ се подобрува, општината работи на проекти за адресирање на загубите на вода

Почитувани, Финансиското работење на ЈП „Комуна“ Крушево се подобрува, а претпријатието никогаш не ги крие проблемите како загуби на вода, преголеми трошоци за струја и друго. Во посебно соопштение ЈП…

Директорката на работилница за јакнење на соработката на туристичкиот сектор и јавните претпријатија

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска зеде активно учество во работилница дел од проектот „Јакнење на соработката меѓу туристичкиот сектор и локалните јавни претпријатија“. На настанот ВД…

Известување за чистење со метларка

Почитувани сограѓани, Денес започнуваме со работа на чистење на улици со специјално возило метларка. Ве известуваме дека улиците претходно ќе бидат изводенети, но повторно се очекува да се произведе прашина…

Приходите се зголемуваат, трошоците се намалуваат – годишна сметка на „Комуна“

Годишната сметка на ЈП „Комуна“ Крушево покажува зголемени приходи и намалени трошоци и тоа во период на инфлација. На 10-тата седница на советот на општина Крушево се усвои годишната сметка…

„Комуна“ ќе врши интервенција на резервоар, прекин на вода додека трае операцијата

Почитувани, Ќе вршиме интервенција на вентил на главен резервоар за вода. Додека трае операцијата прекин на вода ќе имаат делови од следните улици: Томе НиклеМише ЕфтимТаќа БерберКоча МиленкуПартизанскаПиту ГулиМанчу МатакЌиро…

Започна чистењето на главната сообраќајница

Пролетното расчистување на главната сообраќајница започна и вработени во „Комуна“ деновиве ќе бидат ангажирани во чистење на ризла насобрана од зимското одржување на улиците. „Зимата беше долга и со многу…

Отстранување на дефект, прекин на вода во неколку делови

Поради отстранување на дефект прекин на вода ќе имаат следните делови и улици од Крушево: Струнга маало ул. Партизанска ул. Питу Гули ул. Коча Миленку ул. Манчу Матак центар на…

ЈП „Комуна“ - Крушево