Две важни информации за граѓаните

Почнувајќи од утре, 01.06.2022г. отпадот од домаќинствата и контејнерите ќе се собира од 5 часот наутро. ЈП „Комуна“ Крушево бара од граѓаните корпите да ги постават на видно место до…

Се отстранува дефект во с. Борино

Денес, 28.05.2022г., ЈП „Комуна“ Крушево работи на отстранување на дефект на водоводна линија во с. Борино. Тековно претпријатието и денес работи на редовните обврски.

Регионална средба во Крушево, ЈКП и АДКОМ разговараат за идни активности и проблеми

ЈП „Комуна“ Крушево денес е домаќин на средба на директорите на комуналните претпријатија од пелагонискиот регион. На состанокот се разговараше за проблемите кои ги засегаат јавните комунални претпријатија, споделување на…

Прекин на вода во Крушево повеќе од 2 часа

Почитувани, Започнуваме со работа на неколку дефеци на водоводната мрежа во град Крушево. Ќе има прекин на вода повеќе од 2 часа кога се очекува да бидат целосно решени проблемите.…

Косење на градските гробишта

Од утре, 11.05.2022г., започнуваме со косење на трева на градските гробишта. Оваа активност е редовна во период на пролетта. „Во текот на наредните денови сакаме да почнеме со работа на…

Денес во 11 часот акција за чистење – Заедно за почисто Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево е еден од предводниците на денешната акција за чистење на Крушево која ќе започне во 11 часот. Ќе бидат опфатени следните локации. Детско игралиште на Гумење Спортски…

ЈП „Комуна“ - Крушево