Уште една санација на шахта, спречено истекување во двор

Нова санација на шахта во близина на „Гумење“ со што се спречи истекување во двор на приватна куќа. Со ова, „Комуна“ го комплетира процесот на санација на шахти и надминување…

Уште еден потпорен ѕид за санација

Денес „Комуна“ работи на санација на потпорен ѕид на локација во близина на каналот на кој се работеше во текот на вчерашниот ден. Овој ѕид претставуваше опасност за едно домаќинство,…

Санација на шахта, надминат голем проблем

Денес „Комуна“ работи на санација на шахта, по вчерашната интервенција на канал на влезот на градот. Се работи за шахта која се наоѓа во непосредна близина на главната сообраќајница и…

Санација на канал на влезот во Крушево

„Комуна“ работи на санација на канал на влезот на градот со цел заштита на мрежата, но и безбедност во движењето. „Работиме на влезот на градот овие денови, најпрво преку санација…

Се чистат диви депонии, апел да не се создаваат нови

Се чистат мини диви депонии на неколку локации во и околу Крушево. Овие неколку локации се чистат во неколку наврати и ЈП „Комуна“ Крушево апелира да не се загадува просторот…

ЈП „Комуна“ - Крушево