Уште една санација на шахта, спречено истекување во двор

Нова санација на шахта во близина на „Гумење“ со што се спречи истекување во двор на приватна куќа. Со ова, „Комуна“ го комплетира процесот на санација на шахти и надминување на проблеми како што е поплавувањето.

„Изминатите денови и недели се фокусиравме да ги надминеме овие проблем. Саниравме потпорни ѕидови, потоа канали и неколку шахти кои предизвикуваа сериозно проблеми. Се грижиме градот да е поуреден и побезбеден, а истовремено да се обезбеди заштита на приватниот имот“, изјавуваат од ЈП „Комуна“ Крушево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево