За поставување штандови и продажба – пријава во „Комуна“

Почитувани, За добивање на дозвола за поставување на штандови на 1-ви и 2-ри август на Гумење и Мечкин Камен сите заинтересирани да се пријават во ЈП „Комуна“ Крушево. „Комуна“ потенцира…

Работа на Мечкин Камен, на главната улица и кон Горно Дивјаци

Подготовките на Крушево за Илинден „Комуна“ ги извршува со засилено темпо. Се коси и уредува просторот кон и на Мечкин Камен, место кое е централно за одбележување на големиот празник…

Прекин на вода поради дефект

Почитувани, Поради дефект прекин на вода ќе има поголемиот дел од град Крушево. До разрешување на проблемот без вода ќе бидат улиците Со почит,ЈП „Комуна“ Крушево21.07.2023г.

Празни контејнери, а отпад надвор од нив

Почитувани, Негативните ситуации се повторуваат, градот повторно делува загадено. Утрово затекнавме состојба на полупразни контејнери кај градскиот пазар, а вреќи со отпад покрај самите контејнери. Ваквата состојба не оди во…

Се спречува палење на депонијата, преземаме мерки за заштита на Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево презема мерки на заштита на животната средина и со распрскување на средство го неутрализира самозапалувањето на депонијата. Средството кое се користи го неутрализира метанот и по целосниот…

Косење околу новата фитнес зона

„Комуна“ продолжува со косење на улиците во градот, а од утрово се работи околу новата фитнес зона под хотел Монтана Палас. Изминатите денови фокусот на претпријатието беше, покрај на косење,…

Водата за пиење да се преврива во неколку населени места

Почитувани жители на населените места Св. Митрани, Врбоец, Норово, Пресил и Алданци, Водата за пиење да се преврива во времетраење од 10 минути. Добиен е наод за водата која доаѓа…

Да се внесува бројот на сметка при електронското плаќање на сметки

Почитувани, При електронското плаќање на сметки да се внесува бројот на сметка, наместо серискиот број. Бројот на сметката се наоѓа над кодот во левиот горен дел од сметката и единствено…

Задоволни граѓани – ефектот од зафаќањето извори на вода

Целосно е комплетиран процесот на водоснабдување на с. Норово. Граѓаните од ова населено место добиваат доволно колични на вода, без недостатоци и прекини во водоснабдувањето, а придобивките за цела општина…

Се санира улицата Мише Ефтим, до младинскиот културен центар

Започна санацијата на оштетени делови на дел од улицата Мише Ефтим. Ќе се санираат дупките и со тоа движењето ќе биде побезбедно за возилата на граѓаните. Овој дел од Мише…

ЈП „Комуна“ - Крушево