„Комуна“ подготвена за зимската сезона, се чистат пристапи и улици од прв приоритет

„Комуна“ е на терен и работи на расчистување на снегот и обезбедување на пристап, полесно и безбедно движење, а во својата работа се води исклучиво од Програмата за организирање и…

Бројни активности на Комуна – ул. Питу Гули, водоводна мрежа, паркинг

Изминатата работна седмица, 22-ри до 26-ти, „Комуна“ работеше активно на проектот за реконструкција на дел од ул. Питу Гули. Овој проект го имплементира општина Крушево, но претпријатието е еднаков партнер…

Настана заматување на водата, за пиење само со превривање

Заради обилните врнежи во текот на изминатите 24 часа настана заматување на водата. Граѓаните да не ја користат за пиење или пак доколку се конзумира истата задолжително да се преврива.

ЈП „Комуна“ - Крушево