„Комуна“ ја преполови загубата, позитивни финансиски текови

Во првите 9 месеци од 2021-ва година „Комуна“ забележува позитивни текови по однос на трошоци, наплата и намалување на загубата споредено со првите 9 месеци од минатата година. Финансискиот извештај…

ВД директорката на 4-та седница на советот, 4 точки за „Комуна“

ВД директорката Станка Ефремова Трајкоска учествува во денешната работа на советот на општина Крушево на која 4 точки се однесуваат на делокругот на работа на ЈП „Комуна“ Крушево: Предлог-решение за…

Работиме на посолување и попесочување, во согласност со нашите ресурси

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека од рано утрово започнавме со посолување и попесочување на улици, пристапи и јавен простор со цел безбедно движење. Голем број на повици и информации доаѓаат…

„Комуна“ подготвена за зимската сезона, се чистат пристапи и улици од прв приоритет

„Комуна“ е на терен и работи на расчистување на снегот и обезбедување на пристап, полесно и безбедно движење, а во својата работа се води исклучиво од Програмата за организирање и…

Бројни активности на Комуна – ул. Питу Гули, водоводна мрежа, паркинг

Изминатата работна седмица, 22-ри до 26-ти, „Комуна“ работеше активно на проектот за реконструкција на дел од ул. Питу Гули. Овој проект го имплементира општина Крушево, но претпријатието е еднаков партнер…

Настана заматување на водата, за пиење само со превривање

Заради обилните врнежи во текот на изминатите 24 часа настана заматување на водата. Граѓаните да не ја користат за пиење или пак доколку се конзумира истата задолжително да се преврива.

Намален притисок и повремени недостатоци на вода – работиме на проблемот со помош на партнери

Почитувани граѓани, Изминатите денови се забележува намален притисок на вода и повремени недостатоци во домаќинства од делови од улиците Нико Доага и Ќиро Фетак. Изворот на овој проблем за ЈП…

Започнува санација на дел од ул. Таќа Бербер

Од денес се работи на санација и тековно одржување на дел од улица Таќа Бербер. Оваа улица беше видно оштетена и тешко проодна и оттука потребата оваа улица иако со…

Уредување и нови содржини во дворот на горното школо

На иницијатива на „Комуна“ се уредува дворот на горната училишна зграда „Никола Карев“, а ќе бидат поставени и содржини за младите. „Ова место во минатото беше место за спортски активности…

Краткотраен прекин на вода, инсталација на нов приклучок

Почитувани граѓани, Инсталираме нов приклучок на вода. Заради тоа краткотраен прекин на вода ќе имаат хотелите и дел од домаќинствата од следните улици: Тодор ПроескиМише ЕфтимКоча МиленкуПиту ГулиПартизанскаНикола КаревМанчу Матак…

ЈП „Комуна“ - Крушево