2022 со многу предизвици, „Комуна“ реализира повеќе од очекуваното

Крупни активности реализираше „Комуна“ во 2022 година и продолжи да ги зголемува приходите, а општествено одговорните кампањи беа меѓу приоритетите. Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево во 2022 година…

НЕ за градежен шут во контејнерите

Почитувани, Поставените контејнери во град Крушево не служат за собирање градежен отпад. Тоа прави проблем во складирањето и транспортот на отпад и придонесува кон позагадена околина. Ова не е прв…

Водата да се преврива или да не се користи за пиење

Почитувани, По обилните врнежи од дожд изминатите денови може повторно да дојде до заматување на водата. „Комуна“ препорачува водата да не се користи за пиење или доколку се користи за…

Подобро складирање на отпадот, поубава слика за градот

ЈП „Комуна“ Крушево започнува со поинтензивна работа на јавната чистота, а соработката со граѓаните е неминовна. Од денес, 12.12.2022г., „Комуна“ со свои луѓе и механизација работат на чистење на неколку…

ЈП „Комуна“ - Крушево