2022 со многу предизвици, „Комуна“ реализира повеќе од очекуваното

Крупни активности реализираше „Комуна“ во 2022 година и продолжи да ги зголемува приходите, а општествено одговорните кампањи беа меѓу приоритетите. Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево во 2022 година…

НЕ за градежен шут во контејнерите

Почитувани, Поставените контејнери во град Крушево не служат за собирање градежен отпад. Тоа прави проблем во складирањето и транспортот на отпад и придонесува кон позагадена околина. Ова не е прв…

Водата да се преврива или да не се користи за пиење

Почитувани, По обилните врнежи од дожд изминатите денови може повторно да дојде до заматување на водата. „Комуна“ препорачува водата да не се користи за пиење или доколку се користи за…

Подобро складирање на отпадот, поубава слика за градот

ЈП „Комуна“ Крушево започнува со поинтензивна работа на јавната чистота, а соработката со граѓаните е неминовна. Од денес, 12.12.2022г., „Комуна“ со свои луѓе и механизација работат на чистење на неколку…

Поголема безбедност, продолжува тековното одржување на улици

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со тековно одржување во повеќе области. Денес се работи на потпорен ѕид на ул. Коча Миленку, односно по главната сообраќајница во градот. „Продолжуваме со тековно одржување…

Крупни активности во последните 2 месеци, „Комуна“ продолжува со работа на водовод, улици и заштита

Во изминатите два месеци јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево имплементираше неколку крупни активности покрај исполнувањето на редовните обврски. На дел од улица партизанска се реконструираше дел од водоводна…

Нико Доага проширена, безбедна и проодна

Комплетирана е санацијата на дел од улица Нико Доага, која беше во лоша состојба и претставуваше опасност за движење. Како дел од активноста се санираа потпорни ѕидови и заштита на…

Реконструкцијата на водоводна линија заврши, се санира улицата

Започна санацијата на улица Партизанска на делот на кој се вршеше реконструкција на водоводна линија. Се поставија нови црева со поголем квалитет кои ќе ги надминат проблемите на чести дефекти…

Новиот камион за отпад на терен, поефикасно работење на „Комуна“

Ставен во употреба новиот камион за отпад кој општина Крушево го набави преку Пелагониско планскиот регион. Подновувањето и модернизацијата значат помали трошоци, а поефикасна работа. „Возниот парк и механизацијата на…

„Комуна“ ги зголемува приходите, долгот се генерира поради поскапувањата

Почитувани, Во време на криза сите сме одговорни граѓаните да ги информираме точно и целосно вистинито со цел да не предизвикаме паника и во така тежок период за нив. Партијата…

ЈП „Комуна“ - Крушево