Илинден 2021: Известување за склучување на договори за штандови

Почитувани, За претстојниот празник Илинден и неговото одбележување на 1-ви август на месноста Гумење и на Мечкин Камен на 2-ри август јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево ги известува…

Косење и тековно одржување, интензивирање на активностите пред Илинден

Вчера и денес се работи на тековно одржување на улиците и патиштата со косење. Механизацијата која „Комуна“ ја поседува овозможува брзо и ефикасно отстранување на израсната трева покрај патиштата. Оваа…

Апел за разумно користење на водата

Почитувани, Летото во Крушево е во полн ек и се соочуваме со високи температури, а малку врнежи. Тоа доведува до намалување на издашноста на изворите и недостаток на вода. ЈП…

Недостаток на вода заради дефект на неколку улици и од 11 до 13 целиот град

Почитувани, Заради работа на дефекти недостаток на вода ќе имаат домаќинствата од улиците Партизанска, Питу Гули и Коча Миленку. Исто така, Ве известуваме дека целиот град ќе има недостатоци од…

Оштетена опрема и неовластен пристап до системот за водоснабдување во Норово

Во с. Норово пробиена е заштитата до водоводните вентили и направено е неовластено манипулирање со водоснабдувањето. Овој неовластен и насилен пристап ќе биде пријавен во полиција, а за секој нареден…

Соопштение за угостителите од центарот на Крушево

Почитувани Ги известуваме сите сопственици на угостителски објекти во центарот на Крушево отпадот да го исфрлаат во своите корпи или доколку ги исфрлаат во контејнерите тоа да го прават во…

Краткотраен прекин на вода заради работа на дефект

Од утрово службите на „Комуна“ се на терен и работат на дефект на водоводната мрежа. Како последица краткотраен прекин на вода ќе имаат домаќинства од подолу наведените улици: Тоше ПроескиМише…

Од денес отпадот ќе се собира попладне и навечер

Почитувани, Од денеска „Комуна“ започнува со новото т.н. „летно“ работно време и отпадот ќе се собира од 14 часот до вечерните часови. Апелираме граѓаните да го одлагаат отпадот по 14…

ЈП „Комуна“ - Крушево