Работиме на отстранување на дефект, делови од градот без вода

Почитувани граѓани, Од утрово работиме на отстранување на дефект кој предизвика прекин на вода на дел од домаќинствата на улиците Тодор Проески, Томе Никле, Мише Ефтим, Коча Миленку и Манчу…

Недостаток на вода во Св. Митрани, Пресил и Мало Бучин

Заради дефект недостаток на вода ќе имаат домаќинствата од населените места Св. Митрани, Пресил и Мало Бучин. ЈП „Комуна“ Крушево е на терен и работи на брзо разрешување на дефектот…

Комуна со позитивни резултати, зголемени приходи, намалени трошоци

И вториот квартал од 2021 година покажува позитивни трендови во финансиското работење на ЈП „Комуна“ Крушево. Трошоците се намалуваат, а приходите за услугите се зголемуваат. Истовремено, „Комуна“ ги унапредува своите…

Уредување околу Езеро со поддршка на НЛБ банка

Со финансиска поддршка на НЛБ банка се уредува просторот до браната, односно патеките кои водат до земјоделски поседи, самите патеки за пешачење и коњичкиот клуб. „Со активностите кои ги имплементираме…

Прекин на вода од 1 по полноќ

Заради работа на дел од канализациона мрежа на улица Нико Доага прекин на вода од 1 по полноќ ќе имаат домаќинствата од следните улици: Нико ДоагаПартизанскаПиту ГулиКоча Миленку8-ми септемвриШула МинаБлаго…

Со корпи за отпад од Халк банка се подобрува хигиената на Езеро

Благодарение на Халк банка АД Скопје и организаторите на фестивалот When in Krusevo патеките околу Крушевско Езеро добија корпи за отпадоци. Со поставувањето на корпи се подобрува инфраструктурата за јавна…

Санација и тековно одржување на градскиот парк

ЈП „Комуна“ работи на доуредување на паркот во центарот на Крушево со санација на местата за седење. Оваа активност се спроведува како последица на популарноста на ова место, особено за…

ЈП „Комуна“ - Крушево