Дефект на главната водоводна мрежа

Почитувани, Работиме на дефект на главната водоводна мрежа. За време на работата прекин на вода ќе има на следните улици. Се заблагодаруваме на граѓаните за разбирањето. Со почит,ЈП „Комуна“ Крушево25.08.2023г.

Прекин на вода во центарот и три улици, работиме на дефект

Почитувани, Поради работа на дефект прекин на вода ќе имаат 3 улици и центарот на Крушево. Партизанска, Питу Гули и делови од Коча Миленку се улиците на кои ќе има…

Продолжува санацијата на Мише Ефтим, граѓаните да користат алтернативни пристапи

Санацијата на дел од улица Мише Ефтим продолжува денес и се известуваат граѓаните да ги користат алтернативните улици за движење во овој дел од градот. „Денеска работиме на санација на…

За поставување штандови и продажба – пријава во „Комуна“

Почитувани, За добивање на дозвола за поставување на штандови на 1-ви и 2-ри август на Гумење и Мечкин Камен сите заинтересирани да се пријават во ЈП „Комуна“ Крушево. „Комуна“ потенцира…

Работа на Мечкин Камен, на главната улица и кон Горно Дивјаци

Подготовките на Крушево за Илинден „Комуна“ ги извршува со засилено темпо. Се коси и уредува просторот кон и на Мечкин Камен, место кое е централно за одбележување на големиот празник…

Прекин на вода поради дефект

Почитувани, Поради дефект прекин на вода ќе има поголемиот дел од град Крушево. До разрешување на проблемот без вода ќе бидат улиците Со почит,ЈП „Комуна“ Крушево21.07.2023г.

Празни контејнери, а отпад надвор од нив

Почитувани, Негативните ситуации се повторуваат, градот повторно делува загадено. Утрово затекнавме состојба на полупразни контејнери кај градскиот пазар, а вреќи со отпад покрај самите контејнери. Ваквата состојба не оди во…

Се спречува палење на депонијата, преземаме мерки за заштита на Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево презема мерки на заштита на животната средина и со распрскување на средство го неутрализира самозапалувањето на депонијата. Средството кое се користи го неутрализира метанот и по целосниот…

Косење околу новата фитнес зона

„Комуна“ продолжува со косење на улиците во градот, а од утрово се работи околу новата фитнес зона под хотел Монтана Палас. Изминатите денови фокусот на претпријатието беше, покрај на косење,…

Водата за пиење да се преврива во неколку населени места

Почитувани жители на населените места Св. Митрани, Врбоец, Норово, Пресил и Алданци, Водата за пиење да се преврива во времетраење од 10 минути. Добиен е наод за водата која доаѓа…

ЈП „Комуна“ - Крушево