Нови корпи на игралиштата на „Гумење“, чистотата зависи од сите нас

ЈП „Комуна“ Крушево го исчисти просторот околу игралиштата на Гумење и постави нови корпи за отпад. По акцијата за чистење која се спроведе на почетокот на мај на овој простор…

Оштетен вентил во Алданци, „Комуна“ работи за да продолжи редовното водоснабдување

Во с. Алданци оштетен е вентил на водоводната мрежа со што се доведува во прашање водоснабдувањето на целото населено место. ЈП „Комуна“ Крушево заедно со соодветните служби презема мерки за…

Прекин на вода на неколку улици, се работи на дефект

Почитувани, Поради дефект на водоводната мрежа прекин на вода до решавање на истиот ќе има на улиците Мише Ефтим, Тодор Проески и делови од: Киро Фетак Никола Карев Томе Никле…

Приходите на „Комуна“ се зголемуваат, усвоен финансискиот извештај за првите 3 месеци

ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска присуствуваше на 13-тата седница на советот на општина Крушево на која се усвои финансискиот извештај за првиот квартал од 2022 година.…

Ископ на шахти во Саждево, граѓаните да набават водомери

ЈП „Комуна“ Крушево започна со ископ на шахти во с. Саждево со што ќе се овозможи поставување на водомери во домаќинствата. Претпријатието ги повикува граѓаните на ова населено место да…

Прекин на вода до 12 часот

Почитувани, Денес (22.06.2022) до 12 часот ќе има прекин на вода во центарот на Крушево и улиците кои се поврзуваат со центарот, детската градина, здравствен дом и делови од следните…

Започнува санација на улица во центарот на Крушево

Започнува реконструкцијата на улица во центарот на градот која води до жичарницата. Се работи за улица која ги дели улиците Благо Целев и Таќа Бербер и нејзината реконструкција претставува големо…

Косење на Езеро, придонес кон When in Krusevo

Во пресрет на фестивалот на отворено „Вен ин Крушево“ (When in Krusevo) „Комуна“ го уредува просторот околу Крушевско Езеро каде што ќе се одржуваат најголем дел од активностите. „Од утрово…

„Комуна“ го уредува просторот пред црквата Св. Троица, активно учество во реконструкција на улица Питу Гули

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува ао активности поврзани со реконструкција на дел од улица Питу Гули. Денес се работи на уредување на просторот пред црквата Св. Троица. Со овие активности покрај…

ЈП „Комуна“ - Крушево