Уредување во паркот, безбедна околина за безбедна забава на децата

За поголема безбедност се уредува просторот околу нишалките во градскиот парк. Овој парк се наоѓа во центарот на Крушево и се користи најмногу од најмладите. Со негово уредување „Комуна“ ќе…

Потпорен ѕид кај Музеј на Илинденско востание

Се санира потпорен ѕид на пат кој води до Музејот на Илинденско востание. По оштетување на потпорниот ѕид „Комуна“ презема мерки за санација за целосна функционалност на патот и пристапот…

Отпадот да се фрла во контејнерите кај пазарот, известување до бизнисите во центарот на Крушево

Угостителите од центарот на градот да ги користат контејнерите кај градскиот пазар, додека мрежестиот контејнер кај Стопанска банка се отстранува. „Комуна“апелира до сите сопственици на бизниси во центарот да не…

ЈП „Комуна“ - Крушево