Реконструкцијата на водоводна линија заврши, се санира улицата

Започна санацијата на улица Партизанска на делот на кој се вршеше реконструкција на водоводна линија. Се поставија нови црева со поголем квалитет кои ќе ги надминат проблемите на чести дефекти…

Новиот камион за отпад на терен, поефикасно работење на „Комуна“

Ставен во употреба новиот камион за отпад кој општина Крушево го набави преку Пелагониско планскиот регион. Подновувањето и модернизацијата значат помали трошоци, а поефикасна работа. „Возниот парк и механизацијата на…

„Комуна“ ги зголемува приходите, долгот се генерира поради поскапувањата

Почитувани, Во време на криза сите сме одговорни граѓаните да ги информираме точно и целосно вистинито со цел да не предизвикаме паника и во така тежок период за нив. Партијата…

Прекин на вода, се работи на водоводна линија и приклучок

Денес продолжуваме со работа на реконструкција на водоводна линија и поставување на приклучок на вода. За време на активностите ќе има прекин на вода на следните делови од градот. Центар…

Повеќе приходи, обврските за струја се зголемуваат, граѓаните мора да ги плаќаат сметките

Вториот квартален извештај за 2022 година покажува зголемување на приходите на ЈП „Комуна“ Крушево и зголемени трошоци за струја како резултат на енергетската криза. Приходите за вода во град Крушево…

Изработка на водоводен приклучок, прекин на вода на неколку улици

Јп „Комуна“ Крушево ќе работи на изработка на водоводен приклучок. За извршување на оваа задача прекин на вода ќе има на следните улици: Тодор ПроескиТаќа БерберМише ЕфтимЌиро ФетакНикола КаревНико Доага…

ЈП „Комуна“ - Крушево