Објава на јавен оглас

                                                                          Република Северна Македонија                                                                                                                                                                                         ЈП „Комуна“ Крушево                                                                                                                                                                            Врз основа на член 20-г став 1 од Законот за вработените во јавниот сектор („Сл.Весник на РМ“ бр.27/2014, 199/2014,…

Отпадот во лето ќе се собира попладне и навечер

Во лето ЈП „Комуна“ отпадот ќе го собира во попладневните часови односно од понеделник до петок од 14 до 21 и 30, а во сабота од 15 до 20 часот.…

„Комуна“ ги зголемува приходите, се намалува долгот, поголема ефикасност

Кварталниот извештај за првите три месеци покажува позитивни резултати во работењето на „Комуна“. Долговите се намалуваат, приходите се зголемуваат и загубата бележи надолен тренд, со самото тоа. Приходите од вода…

Прекин на вода заради тековни работи на водоводната мрежа

Заради тековни интервенции на водоводната мрежа и одговор на барања на граѓаните поврзани со мрежата краткотраен прекин на вода ќе имаат домаќинства од следниве улици: Тодор ПроескиТоме НиклеКиро ФетакНикола КаревМише…

Се работи на уште еден потпорен ѕид, главната улица ќе биде целосно безбедна

Од денеска „Комуна“ започна со работа на уште еден дел од главната сообраќајница за изградба на потпорен ѕид. ВД директорката Станка Ефремова Трајкоска при увидот порача дека со оваа активност…

Расчистување на патот до Крушевско Езеро, завршни активности околу проектот за осветлувањето

По завршување на активностите за осветлување на патот до Крушевско Езеро, во кој „Комуна“ беше вклучена, денес се работи на чистење и уредување на просторот. „За проектот да биде целосен…

Премостување на линија во Пресил, излегуваме во пресрет на граѓаните

Службите на „Комуна“ работат на премостување на водоводна линија во населеното место Пресил, општина Крушево. Овој зафат е во насока на надминување на пречки со кои се соочуваат дел од…

Продолжува косењето на јавни површини

Тековните активности околу косење на јавни површини продолжуваат на територија на град Крушево. Опфатени се гробиштата во пресрет на празникот Задушница, заедно со центарот на градот и поголемите улици. „Продолжуваме…

Прекин на вода во Крушево – реконструкција на приклучок

Почитувани, Заради реконструкција на приклучок на водоводна линија на улица Тодор Проески град Крушево ќе има прекин на вода. Веднаш по завршувањето на активностите ќе продолжи нормалното и редовно водоснабување.…

Одржување на улици во центарот на Крушево

Денес продолжуваме со работа во центарот на Крушево, покрај редовните обврски на ЈП „Комуна“ Крушево. Се работи на одржување на јавни површини и уредување на улицата која поминува покрај зградата…

ЈП „Комуна“ - Крушево