Намален притисок и повремени недостатоци на вода – работиме на проблемот со помош на партнери

Почитувани граѓани, Изминатите денови се забележува намален притисок на вода и повремени недостатоци во домаќинства од делови од улиците Нико Доага и Ќиро Фетак. Изворот на овој проблем за ЈП…

Започнува санација на дел од ул. Таќа Бербер

Од денес се работи на санација и тековно одржување на дел од улица Таќа Бербер. Оваа улица беше видно оштетена и тешко проодна и оттука потребата оваа улица иако со…

Уредување и нови содржини во дворот на горното школо

На иницијатива на „Комуна“ се уредува дворот на горната училишна зграда „Никола Карев“, а ќе бидат поставени и содржини за младите. „Ова место во минатото беше место за спортски активности…

Краткотраен прекин на вода, инсталација на нов приклучок

Почитувани граѓани, Инсталираме нов приклучок на вода. Заради тоа краткотраен прекин на вода ќе имаат хотелите и дел од домаќинствата од следните улици: Тодор ПроескиМише ЕфтимКоча МиленкуПиту ГулиПартизанскаНикола КаревМанчу Матак…

Активности во Борино – реконструкција на водоводна линија

ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со работа во с. Борино. Денес активностите на терен кои се однесуваат на реконструкција на водоводна линија. Линијата е во должина од околу 100 метри, а…

ЈП „Комуна“ - Крушево