Oдделение за општо, правни работи и човечки ресурси
?078 821 289

Одговорно лице за информации од јавен карактер

Даница Кондоска
komunakrusevo@yahoo.com
070 340 964

Одделение за сметководство и наплата
?078 834 268

Плаќањето на сметките може да се изврши на неколку начини. Едниот е во просториите на ЈП „Комуна“ , кој е достапен од 7 и 30 до 14:30 од понеделник до петок и сабота до 12 часот. Исто така, плаќањето на Вашите сметки можете да го извршите во градскиот пазар во Крушево, односно во посторијата веднаш до параглајдинг центарот.

Плаќањето може да го извршите и онлајн, преку „онлајн“ алатката достапна на почетната страница.

Одделение за водовод и канализација
?070 259 548

Покрај на погоре наведениот телефонски број, дефекти кои се однесуваат на водоводната мрежа може да пријавувате и „онлајн“. Исто така, состојбата на водомерот можете да ја испратите со фотографија. Се’ ова е достапни во делот „испрати барање онлајн“ на почетната страница од десна страна.

Одделение за собирање, транспорт и депонирање на отпад
?070 340 964

„Комуна“ апелира граѓаните доколку имаат отпад што се состои од мебел, гранки и други да не го фрлаат отпадот пред контејнерите, туку да се јават во „Комуна“ за претпријатието да асистира и да не се збира отпад на несоодветни места.

ЈП „Комуна“ - Крушево