Комуна детектира диви приклучоци на вода, граѓаните да ги легализираат

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуна“ Крушево веќе е на терен и работи на детектирање на диви приклучоци на вода. Овој процес веќе тече во населените места каде што водата…

Прекин на вода заради дефект: Партизанска, Питу Гули и Коча Миленку

Поради дефект, краткотраен прекин на вода ќе имаат домаќинствата од улиците „Партизанска“, „Питу Гули“ и дел од „Коча Миленку“. Работиме на брзо решавање на проблемот и апелираме на разбирање од…

Косење во центарот на градот

Денес ЈП „Комуна“ работи на косење во центарот на град Крушево. Се опфатија градскиот парк, околината на црквата Св. Никола и дел од главната сообраќајница. „Комуна“ ќе продолжи со тековни…

Успешен Генералка викенд

Петочната акција за собирање на отпад беше навистина успешна и ЈП „Комуна“ Крушево апелира исчистените локации со заеднички придонес да ги зачуваме такви. „Акцијата во рамки на Генералка викенд се…

Голема акција за чистење во петок – Генералка викенд

ЈП „Комуна“ Крушево е партнер во т.н. „генералка викенд“ во кој на 7-ми мај ќе се одржи голема акција за чистење. Јавната чистота е еден од приоритетите на комуналното претпријатие…

Краткотраен прекин на водоснабдување на средно високи зони од градот

Краткотраен прекин на вода ќе имаат домаќинствата од средно високи зони во град Крушево, односно делови од подолу наведените улици: Тодор ПроескиТоме НиклеКиро ФетакНикола КаревМише ЕфтимКоча МиленкуМанчу МатакПартизанскаПиту Гули

ЈП „Комуна“ - Крушево