Прекин на вода во претпладневните часови

Почитувани, Во текот на изминатата ноќ забележани се проблеми во процесот на пумпање на вода и генерално водоснабдување на град Крушево. За да се испитаат проблемите и со цел да…

Интервенција и поврзување на канализација, решавање долгорочни проблеми

На дел од улицата Партизанска во близина на гробиштата ЈП „Комуна“ работи на интервенција на канализационата мрежа и ќе се изврши поврзување на неколку домаќинства на мрежата. „Овој процес е…

Водата во Крушево е безбедна за пиење

Водата во Крушево е безбедна за пиење, тоа го потврдува испитувањето од месец јуни 2022-ра година. Центарот за јавно здравје од Прилеп по спроведените испитувања во јуни потврдува дека во…

Косење на полетувалиште во пресрет на неколку параглајдинг првенства

ЈП „Комуна“ денес работеше на косење на полетувалиштето за параглајдинг во пресрет на неколку меѓународни натпревари кои треба да се одржат ова лето. „Комуна придонесува и во развој на туризмот.…

Затворен дел од главната улица заради работа на канализација

Патот кој води кон хотелската зона и „Гумење“ во близина на домот на култура „Наум Наумовски Борче“ е затворен се до завршување на активностите на канализација во овој дел од…

Комуна работи на одвод, санација на улица и активности во селата

ЈП „Комуна“ Крушево денес работи на неколку тековни активности и надминување на проблеми. Се работи на санација на улица, одвод на улица Питу Гули, а службите се активни и по…

ЈП „Комуна“ - Крушево