Продолжува реконструкцијата на водоводна линија, прекин на вода на 3 улици

Продолжува реконструкцијата на водоводна линија на улица Партизанска. Во период од околу 6 часа, додека се одвиваат активностите, на оваа улица и на Питу Гули и делови од Коча Миленку…

Чистење на канали во Бучин

Со механизација на ЈП „Комуна“ Крушево денес (26.08.2022г.) се чистат канали во населеното место и околината на Бучин. Во ова населено место чистењето на каналите се спроведува редовно, но по…

Санација на водоводна линија во Борино, денес работиме на дефект на Томе Никле

ЈП „Комуна“ Крушево интервенираше во водоводната мрежа во с. Борино која беше оштетена по силното невреме пред неколку дена. Штетата создаде прекин на вода, но по брзата интервенција на претпријатието…

„Комуна“ во помош на селата погодени од невремето

Вчера и денес (23.08, 24.08.2022г.) ЈП „Комуна“ Крушево работи на расчистување на улици и канали и асистира во тампонирање на банкини по големото невреме кое најмногу ги погоди населените места…

Се санираат дефекти и се врши постојан увид на водоводната мрежа

Од утрото санирани се два дефекти, а состојбата со водоводната мрежа се испитува и се реагира на пријави на граѓани. Во текот на вчерашниот ден преку социјалната мрежа „Фејсбук“ известивме…

„Комуна“ ги испитува гравитационите извори, состојбите ќе покажат дали има загуби на вода

Почитувани, Од 8-ми август 2022 г. ЈП „Комуна“ Крушево и општина Крушево започнаа со испитување на гравитационите извори. Овој процес опфаќа проверка на состојбата на гравитационите извори, од кои со…

ЈП „Комуна“ - Крушево