„Комуна“ во помош на селата погодени од невремето

Вчера и денес (23.08, 24.08.2022г.) ЈП „Комуна“ Крушево работи на расчистување на улици и канали и асистира во тампонирање на банкини по големото невреме кое најмногу ги погоди населените места Саждево и Борино.

Во Саждево и Борино невремето ги поплави улиците и „Комуна“ излезе на терен на расчистување на каналите и улиците од надојдени наноси на земја и вода.

Општина Крушево и ЈП „Комуна“ ги чистат каналите редовно, но невремето беше од несекојдневни размери и како последица беше нанесена штета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево