Започнува санација на улица во центарот на Крушево

Започнува реконструкцијата на улица во центарот на градот која води до жичарницата. Се работи за улица која ги дели улиците Благо Целев и Таќа Бербер и нејзината реконструкција претставува големо барање на граѓаните.

„Оваа улица е една од најпрометните и највидливите затоа што е во самиот центар на градот, а исто така е најкраткиот пат до жичарницата, нешто што е важно особено во зимскиот период. Денес отпочнавме со санација затоа што оваа улица е видно оштетена и бара своевидно тековно одржување“, велат од ЈП „Комуна“ крушево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево