Санација на шахта, надминат голем проблем

Денес „Комуна“ работи на санација на шахта, по вчерашната интервенција на канал на влезот на градот.

Се работи за шахта која се наоѓа во непосредна близина на главната сообраќајница и итноста за санација е голема заради предизвикување на поплава во едно домаќинство од овој дел на градот.

Истовремено, вработени во претпријатието работеа на дефект на водоводната мрежа, а активностите се завршија во најкраток можен рок.

„Оперативноста се зголемува како што се зголемуваат обврските. Мораме да одговориме на проблемите, но и внимаваме на итноста и приоритетноста, а паралелно водиме кампањи за општествена одговорност.“, велат од претпријатието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево