Денес во 11 часот акција за чистење – Заедно за почисто Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево е еден од предводниците на денешната акција за чистење на Крушево која ќе започне во 11 часот.

Ќе бидат опфатени следните локации.

  • Детско игралиште на Гумење
  • Спортски центар „Езеро“
  • Околината на споменикот Питу Гули
  • „Кај клупата“

„Оваа активност е во насока на подигнување на свеста за заштита на животната средина и соработката помеѓу комуналното претпријатие и граѓаните. Се надеваме на успешна акција, но и долгорочно чување на овие места од аспект на чистота“, велат од „Комуна“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево