Денес се посолува и се работи на пристапни патеки

Утрово ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со посолување и расчистување на пристапни патеки до објекти од витално значење.

Денес ќе се работи главно со тракторот на посолување и расчистување на потесните улички во градот. Истовремено, од рано утрово вработените започнаа со расчистување на снегот до банки, УЈП, пензионерскиот дом и други слични институции и објекти и со тоа обезбедувајќи пристап до истите.

„Вчера работевме постојано за да обезбедиме чисти улици и непречено функционирање, а секако улиците да бидат проодни за да може непречено да започне работната недела. Продолжуваме и денес главно со посолување и оспособување на пристапни патеки.“, изјави ВД директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска.

За зимско одржување на улиците „Комуна“ се води од Програмата за организирање и функционирање на зимското одржување на улици и општинските патишта на подрачјето на опшина Крушево која е достапна на следниот линк.

Сите информации, барања и поплаки доставувајте ги преку ☎️ 048 477 169 ✉️ komunakrusevo@yahoo.com ? Во порака на Фејсбук страницата на ЈП Комуна Крушево

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево