Тековно зимско одржување на улици и јавни површини

По обилните врнежи на снег изминатиот викенд ЈП „Комуна“ Крушево продолжува со тековно одржување на улиците и јавните површини.

Во пресрет на викендот, кога во Крушево се очекува наплив од турист, се работи на расчистување на паркинг простор околу хотелот Монтана Палас, кон скијачките терени и детското одморалиште. Се посолува и чисти патот кон манастирот св. Преображение како уште еден предел посетуван од граѓаните на Крушево и туристите.

„Комуна“ прави и тековно посолување на улиците во градот според потребите.

Изминатиот викенд „Комуна“ беше постојано на терен и ги расчистуваше улиците во град Крушево и сите населени места за да се обезбеди проодност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево