ПРЕПОРАКА: Водата да се преврива

Граѓаните да ја превриваат водата пред користење поради можно заматување после обилните врнежи.

„Ја хлорираме водата редовно, но поради обилните врнежи препорачуваме превентивно да се преврива. Врнежите во текот на ноќта ја отежнаа и нашата работа и затоа препораката важи за целиот ден“, велат од ЈП „Комуна“ Крушево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево