Се чистат канали од Алданци кон Норово

Денес службите на „Комуна“ работат на чистење канали на пределот од с. Алданци кон с. Норово.

Овие активности се превенција од поплавување при евентуални дождови или големи наноси на снег и нивно топење.

„Работиме на пределот од Алданци кон Норово и тоа е дел од редовното чистење на канали. Во комуникација со локалната самоуправа и граѓаните од населените места ќе продолжиме по другите населени места и секаде каде што има потреба.“, изјави директорката на ЈП „Комуна“ Крушево Станка Ефремова Трајкоска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЈП „Комуна“ - Крушево